Nest Installeren - Google Nest Pro Certified

Google Nest Thermostaat installeren

Beoordeeld met 4,7 sterren op basis van 72 ervaringen!

Inhoudsopgave

Heb je net een nieuwe slimme thermostaat aangeschaft? Dat moet je de Nest thermostaat natuurlijk nog installeren. Een correcte installatie is belangrijk. Zeker wanneer je gebruik wilt maken van alle handige functies die deze slimme thermostaat te bieden heeft.

Maar natuurlijk ook om energie te besparen en te genieten van een aangename temperatuur. Een Nest thermostaat installeren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je kunt dit dan ook het beste overlaten aan een Google Nest Pro Certified monteur van NestInstalleren.nl

Deze installateurs hebben niet alleen een passie voor domotica, maar ook voor Google Nest producten. Waar jij misschien dagenlang bezig bent om de thermostaat aan de praat te krijgen, heeft een Pro Certified monteur dat in een handomdraai voor elkaar.

Wil je jouw opentherm Nest thermostaat toch zelf monteren en genieten van een constante temperatuur? In dit blog voorzien we je graag van een aantal praktische tips. Vervang jij zelf de thermostaat maar kom je er toch niet uit? Dan is een afspraak zo gemaakt.

Installatie van verschillende soorten Nest Learning Thermostat

Google Nest kent verschillende soorten Learning Thermostaten. De kans is groot dat jij een Nest Learning Thermostat V3 of 3e generatie met Opentherm technologie hebt aangeschaft. Dit zijn namelijk de meest verkochte slimme thermostaten van dit moment.

Ze zijn draadloos en leverbaar in de kleuren wit, zwart en koper. De diameter van het scherm bedraagt 8,25 cm. Deze thermostaten lichten automatisch op wanneer je voorbij loopt. Naast de grootte van het scherm en de functies, zijn er ook andere verschillen ten opzichte van voorgaande modellen.

Zoals bijvoorbeeld de Nest Learning Thermostat 2e generatie. Zo heeft een thermostaat van de 3e generatie een klein Google Nest logo en een waterpas op de achterzijde in de kleur blauw. De heatlink is van kunststof en heeft 3 indicatielampjes.

Heb ik een Heat Link nodig?

Een thermostaat installeren is onlosmakelijk verbonden met het plaatsen van een Heat Link. Deze ontvang je samen met jouw Google product. De heatlink werkt in opdracht van het schema van de thermostaat en moet worden gekoppeld aan de verwarming.

Vervolgens kan de verwarming aan of uit worden gezet. De thermostaat regelt de temperatuur in huis. Om de temperatuur bij te kunnen stellen, stuurt het apparaat een signaal naar de heatlink. Wanneer je een Nest thermostaat wilt installeren, moet je ook rekening houden met de Heat Link installatie.

Zonder dit apparaatje is jouw Google Nest product niet bruikbaar. Je begint met de installatie van de heatlink. Weet je nu al niet meer zo goed waar je moet beginnen? Laat jouw Nest aansluiten door één van de Pro Certified monteurs van NestInstalleren.nl. Gewoon aan huis wanneer jou dat uitkomt.

Installeer de Nest met een goede voorbereiding

Je staat op het punt om jouw Google Nest thermostaat zelf te gaan installeren op de muur. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk. In de eerste plaats moet je controleren welk type cv-ketel je hebt. Dat is belangrijk om te kunnen weten of je jouw Nest thermostaat eventueel zelf kunt installeren en waar je de Nest moet plaasen. Dat is het meest eenvoudig wanneer je een combiketel hebt.

Dit worden ook wel bedrade verwarmingsketels genoemd. Heb je een specifieke cv-ketel of maak je gebruik van vloer- of stadsverwarming? Dan kun je de muur installatie van jouw Nest Learning Thermostat beter overlaten aan een Google nest Pro Certified monteur. Het op een correcte manier installeren van zowel de Heat Link als de thermostaat, kan in dit geval een flinke uitdaging zijn.

Stappenplan Nest thermostaat installeren

De aanschaf van een slimme Nest thermostaat is één, maar zonder een correcte installatie heb je daar niet zoveel aan. Als je het Google product graag zelf wilt aansluiten, maak dan gebruik van een stappenplan. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe je jouw thermostaat kunt aansluiten.

Zo weet je precies welke onderdelen de verpakking moet bevatten, hoe je de Heat Link moet installeren en op welke manier je de Learning Thermostat op de juiste manier moet instellen.

Ook het downloaden van de applicatie wordt beschreven. Heb je geen ervaring met het installeren van apparaten? Maak dan gebruik van een Pro Certified monteur aan huis. Voor € 99 wordt jouw Nest thermostaat snel en correct geïnstalleerd.

1. Haal jouw Google Nest Learning Thermostat uit de doos

Natuurlijk haal je jouw slimme Google Nest product eerst uit de originele doos. De verpakking bevat natuurlijk de thermostaat, maar ook de bijbehorende Heat Link. Ook vind je de zogenaamde ronde grondplaat. Dit artikel heb je nodig voor de montage van de thermostaat.

Een Nest thermostaat installatie kan ook met behulp van een afwerkingsplaat. Bijvoorbeeld als de wand waarop je de thermostaat wilt plaatsen ongelijk is. Door de montage en plaatsing van de oude thermostaat bijvoorbeeld. De doos van jouw Nest product bevat een usb kabel en een bijpassende adapter. De usb en de kabel gebruik je wanneer je een Nest thermostaat wilt zonder bedrading.

Nu je zeker weet dat je alles hebt uitgepakt wat nodig is, kun je beginnen met de installatie. Het stappenplan hieronder is geschikt voor het monteren van een Nest op de plek van een bestaande bedrade thermostaat.

Tip! Wil je een Nest thermostaat aansluiten in combinatie met de verwarming binnen een nieuwbouwwoning ? In sommige gevallen is er nog geen bedrading aanwezig. Laat de installatie dan zeker over aan een Pro Certified installateur van Nestinstalleren.nl. Maak direct online een afspraak. Natuurlijk wanneer jou dat uitkomt. Voor € 99 ben je zeker van een professionele installateur en een vakkundige installatie.

2. Heat Link installeren

De eerste vrij ingewikkelde stap als het gaat om een Nest thermostaat is de bevestiging van de Heat Link. Deze moet tussen de cv-ketel of verwarmingsketel en de Nest Learning Thermostat worden bevestigd. Deze ziet eruit als een vierkant kastje.

De Heat Link levert namelijk ook de spanning. Hiervoor heb je 2 draden nodig. Eén daarvan verbindt de thermostaat en de Heat Link. Dit wordt ook wel de thermostaatdraad genoemd. De andere draad verbindt de combiketel met de Heat Link.

Zorg er in alle gevallen voor dat de verwarmingsketel of cv-ketel is uitgeschakeld. Haal voor de zekerheid de stekker uit het stopcontact. Schroef de draad van de huidige thermostaat los en zorg voor een nieuwe bedrading op de aan/uitschakelaar. Schroef de Heat Link open en bevestig deze aan de muur. De ideale afstand vanaf de combiketel is circa 30 centimeter.

Installeer vervolgens de bedrading die uit de cv-ketel komt. Sluit deze aan op de contacten zoals beschreven (2 en 3) in de handleiding. De thermostaatdraad die vanuit de woonkamer komt sluit je ook aan. (T1 en T2). Controleer nu of de cv-ketel geïntegreerde stopcontacten heeft. Als dit het geval is kun je de Heat Link aansluiten (N en L). Gebruik daarvoor een geschikte elektriciteitskabel.

Wanneer je na het aansluiten alles correct hebt verbonden kun je de ketel weer dichtdoen. Hoewel de bedrading nu goed aangesloten zit, mag je de stroom van de ketel na het aansluiten nog niet inschakelen. Schakel deze dus niet in en stop de stekker nog niet in het stopcontact.

3. Nest thermostaat installeren

De oude thermostaat van de muur halen is de volgende stap. Wanneer je jouw Nest thermostaat op dezelfde plek gaat aansluiten als de huidige thermostaat, kun je direct beginnen met het bevestigen van de grondplaat. Naast het schroeven van de grondplaat kun je nu ook de afwerkingsplaat gebruiken.

Sluit de bedrading van de Nest aan op de contacten. Je kunt de Nest Learning Thermostaat nu eenvoudig op de plaat klikken. Wanneer je dit hebt gedaan kun je zowel de verwarmingsketel als de Heat Link weer inschakelen. Houd ook deze volgorde aan.

4. Thermostaat verbinden met het netwerk

Jouw nieuwe Google Nest Learning Thermostat moet nu verbinding maken met het wifi thuisnetwerk. Kies voor een stabiele verbinding. Als alles correct is aangesloten en werkt, kun je daarvoor eenvoudig een stappenplan doorlopen op de thermostaat zelf.

Er moet bijvoorbeeld informatie worden verstrekt over het huidige type cv-ketel dat je hebt, maar jouw Nest thermostaat bevestigen vereist ook enkele geografische gegevens.

5. Instellen via de Nest applicatie

Wanneer je jouw Google Nest product hebt verbonden met het wifi netwerk, moet je ook de Nest app downloaden. Stel de Nest applicatie bijvoorbeeld in op jouw tablet of telefoon. De Learning Thermostat moet worden gekoppeld aan jouw mobiele apparaat. Dat is nodig om de thermostaat straks in te kunnen stellen. Via de applicatie kun je nu eenvoudig een Nest account creëren.

Om de thermostaat te kunnen koppelen met de applicatie vraag je een code aan. Dat doe je via het apparaat zelf. Vervolgens open je de Nest app en vul je de code in. Je bent nu bijna klaar met het installeren van jouw Nest thermostaat. Controleer of alles naar behoren werkt. Is dat niet het geval? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij NestInstalleren.nl.

Is de installatie van jouw thermostaat niet gelukt?

Geen paniek. Het komt vaker voor dat een Nest thermostaat installeren achteraf moeilijker blijkt dan eerst gedacht. Ook wanneer je de handleiding of het schema nog zo goed hebt nagelezen. Zeker wanneer de thermostaat ondanks jouw inspanningen niet werkt zorgt dit voor teleurstelling.

Bijvoorbeeld omdat de applicatie niet kan communiceren met de Nest, of omdat de thermostaatdraad niet goed is aangesloten. De professionele monteurs van NestInstalleren.nl staan in dat geval voor je klaar. Een Google Nest thermostaat installatie laat je bij voorkeur over aan Pro Certified monteurs.

Dat is ook wat Google aanbiedt om te doen. Het installeren van een Learning Thermostat is nou eenmaal behoorlijk tijdrovend en niet altijd zo eenvoudig. Wist je dat je jouw Nest product snel en professioneel aan huis kunt laten installeren voor € 99?

Google Nest Pro Certified monteurs

NestInstalleren.nl is gespecialiseerd in het monteren van Google Nest producten. Wanneer je een slimme thermostaat wilt laten installeren, kun je gebruik maken van onze Pro Certified installateurs.

Deze monteurs hebben een passie voor domotica en zijn ervaren in het installeren en instellen van Nest thermostaten. Een afspraak maken is heel eenvoudig. Dat doe je namelijk via de website van NestInstalleren.nl. Je hoeft alleen jouw gegevens maar achter te laten.

Onze Pro Certified monteurs nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak. Natuurlijk op een tijdstip en dag wanneer jou dat uitkomt.

Wat kost het laten installeren van een Nest Learning Thermostat?

Wil je liever niet zelf aan de slag met de installatie maar wil je ook niet teveel betalen voor een professionele montage? Een Nest thermostaat installeren kost slechts € 99.

Daarvoor komen onze Google Nest Pro Certified monteurs aan huis. Zij zorgen voor een vakkundige installatie en stellen de thermostaat natuurlijk ook correct voor je in.

Bekijk andere berichten van Nest Installeren

Geen berichten gevonden